Rólunk

ORTIPO – HAPPYDERMA

Egészséges, természetes, kézműves…

Mit jelentenek a terméknevek?

A Happyderma egy családi manufaktúra, amelyet az egészséges bőrápolás igénye hívott életre.

A Happyderma fatázianév az emberi termékeket foglalja magába az Ortipo pedig az állati termékeket.

 A kezdeti cél csupán az volt, hogy családomnak, brátaimnak és persze önmagamnak olyan kozmetikumokat készítsek, amelyek helyettesíthetik a „hagyományos”, vegyszeres krémeket, szappanokat, kozmetikai szereket.

Jómagam mindig is nagyon szerettem használni a különböző bőrápolási termékeket, sminkeket, sok esetben az ára sem számított, hiszen – vagy inkább sőt – abban a hitben ringattam magam, hogy minnél drágább, annál hatásosabb. Így volt ez egészen addig, amíg allergiás nem lettem a különböző összetevőkre. Évekig voltam törzsvendég a bőrgyógyásznál, ettem a gyógyszereket, majd a gyógyszerek mellékhatásaira egy másikat, és azokéra egy másikat. Nem használhattam semmilyen szintetikus illat-, összetevő-, vagy festékanyagot tartalmazó kozmetikumot.  

Szerencsére divathullámként söpört végig az országon a házi szappankészítés.  Nagymamám is ezermester volt, fantasztikus kézügyességgel, gondoltam egy nagyot, – hát kipróbálom.

Bevallom a tanfolyamokon bemutatott tanreceptek mosószappan szintűek voltak, nem nyűgöztek le, így hosszabb időre félretettem.

Ennek ellenére egyre több időt töltöttem a természetes alapanyagok tulajdonságainak, hatásainak tanulmányozásával, majd az új tudás birtokában kezdtem neki a szappankészítésnek, most már sikeresen.  Szép mintájú, jó habzású és kellemes illatú darabok kerültek ki a kezeim közül.

Aztán jöttek a hab, majd a vizes alapú krémek, dezodorok, ajakápolók.

Újra egy egészségügyi probléma megjelenése alkotott meg egy egész termékcsaládot.

Az egyik világhírű tibeti masztiffom combján megjelent egy 200 fortintos méretű fekete folt. Rohantam orvoshoz, aki azt mondta anyajegy. Képtelennek tűnt ez a diagnózis.

Hazamentünk, és befújtam a foltot 100%-os tisztaságú bió levendula illóolajjal, majd naponta többször is. Két hét eltelte után eltünt a folt.

Rövid időn belül megszületett a 6 samponból és 2 balzsamból álló kutyás termékcsalád, illetve a ló sampon és balzsam.  Majd ezt követte az emberi 3 sampon és 2 balzsam.

Ezek a termékek 1 éves teszt időszak után kerültek forgalomba. Az eredmény fantasztikus! Szép, egészséges,  dús, fényes szőrzet, illetve haj.

2017-ben nyakamba vettem az országot, akkor még csak a szappanokkal, főként az Ördögszekér szervezésében, de a látványos megjelenés miatt, több rendezvényre is kaptam meghívást.

Elsőként Magyarországon:

  • Szegeden a Hidi vásáron, aztán
  • Pünkösd a Budai Várban,
  • Egerszeg Fesztivál,
  • Tatán a Víz, Zene Fesztivál,
  • Pesten, az Andrássy úti 2 napos fesztiválon,
  • Szombathelyen a Skanzenban 2 napos fesztiválon,
  • Eper Fesztivál, stb.

Külföldi helyszínek:  Bécs, Salzburg, Komárno és Párkány.

Ezekből azt a tapasztalatot szűrtem le, hogy a szappan hiába szép és jó is, de kevés, ugyanis szappan árús vásáronként van minimum 3, 4.

Kevés, több kell! A 2018-as évet főként a fejlesztéknek szántam, hogy egy sokkal komplexebb palettával léphessek a vásárlók elé.

Jelenleg egy teljesen új weboldat-webárúházat indítunk el, egy teljesen új arculatot kapnak a szappanok is. Egységes formát és a cég logója jelenik meg minden darabon, a minőség pedig a régi.

A jól vizsgázott termékeink engedélyeztetési eljárásai befejeződtek, minden készen áll a piac meghódításához.

Értékesítési stratégiánk több szálon halad.  Webárúházon, üzletkötői hálózaton, nagykereskedői kapcsolaton ill. visszatérünk a nagy hagyományokkal rendelkező vásárokhoz is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A feliratkozók levélben kapnak értesítést új termékeinkről, akcióinkról, weboldalunkon történő változásokról.